Zonnepanelen

Categories:

Steeds meer Nederlanders kiezen voor bronnen die schone energie opleveren. Het laten plaatsen van zonnepanelen op de woning is daar een goed voorbeeld van. De zon als energiebron is altijd voorradig, gratis en helemaal groen. Met zonnepanelen op je dak kies je dan ook voor duurzame energie die je zelf produceert en die bijdraagt aan een schoner milieu. Daarbij is deze vorm van stroom opwekken ook nog eens goed voor je portemonnee.

Hoe werken zonnepanelen?

Als energiebron geeft de zon licht en warmte af. In een zonnepaneel wordt het licht van de zon omgezet naar elektriciteit. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Deze zonnecellen worden gevormd uit twee lagen silicium. Wanneer er licht op een zonnecel schijnt, ontstaat er stroom tussen de twee silicium laagjes. Met behulp van een omvormer wordt deze stroom omgezet naar bruikbare wisselstroom. Zo kunnen zonnepanelen dagelijks energie opwekken. Ook wanneer er een minder fel zonnetje aan de hemel staat.

Investering die even groen als slim is

Het laten installeren van zonnepanelen vraagt om een investering. Deze investering verdien je op termijn terug doordat je bespaart op de energierekening. Op jaarbasis kan dat zo oplopen tot een besparing van rond de 800 Euro. Met de zonnepanelen op je dak boor je een energiebron aan die gratis en bovendien onuitputtelijk is. Daarbij worden zonnepanelen duurzaam vervaardigd. Zo draag je met zonne-energie bij aan een betere leefomgeving. En wil je jouw energie-efficiënte woning ooit verkopen? Dan kun je met zonnepanelen op je woning een meerwaarde op je huis verwachten.

Zonnepanelen laten plaatsen

Spreken de voordelen van zonne-energie je aan en wil je zonnepanelen in Eindhoven of bijvoorbeeld Tilburg laten installeren? Een erkend installatiebedrijf kan op korte termijn zonnepanelen op het dak van jouw woning of bedrijfspand installeren. Bezoek een showroom of laat je in ieder geval goed voorlichten voordat je kiest voor bepaalde panelen. Let hierbij onder meer op het rendement van de zonnepanelen en op de garantietermijn.

Hulp bij btw teruggave

Wanneer je eenmaal gekozen hebt voor zonnepanelen in Tilburg, Eindhoven, Waalwijk of omgeving, zorgt een installatiebedrijf voor de professionele plaatsing hiervan. Wist je dat een goed installatiebedrijf jou ook kan helpen met de btw teruggave voor je duurzame aankoop? Als je als particulier namelijk zonnepanelen aanschaft, kun je de btw op deze aanschaf terugvragen bij de Belastingdienst. Je kunt dit zelf doen, maar soms is het wel zo snel en prettig als jouw installatiebedrijf je hiermee kan helpen.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *