Categories:

Dat de wereld steeds meer energie verbruikt en zelfs wegsmijt is geen geheim meer. Het zit zelfs zo dat op maar veertig jaar tijd het energie verbruikt meer dan verdubbeld is. De laatste tien jaar is het verbruik voor maar liefst 23% vooruit gegaan. Dat komt omdat er een sterke bevolkingsgroei is in de wereld. Ook gebruiken de 3 de wereldlanden steeds meer energie waardoor de noodzaak voor duurzame energie flink zal toenemen.

Fossiele brandstoffen

De energie die wij nu gebruiken is gemaakt door de (ongezonde) fossiele brandstoffen. Maar liefst 87 procent van onze energie komt van olie, gassen en steenkolen. De andere 13 procent is afkomstig van kernsplijtingen en centrales voor water. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze fossiele brandstoffen opraken. Het zit zelfs zo dat onze olie binnen 40 jaar opgebruikt zal zijn. Onze kinderen zullen dus niet meer met een olie auto kunnen rijden. Of we moeten er iets aan doen! Aardgas zal pas binnen een vijfenzestig jaar opgebruikt zijn. Van de steenkolen kunnen we nog 165 jaar genieten. Daarom is het hoog tijd voor een andere aanpak, een beter aanpak en vooral een gezondere aanpak! De fossiele brandstoffen moeten we vervangen, en zo snel mogelijk omdat zevenentachtig procent niet op 1,2,3 kan worden vervangen. Vandaag nog moeten we op zoek gaan naar een nieuwe energiebron! Door deze fossiele brandstoffen wordt de aarde in een snel tempo opgewarmd. Dat komt omdat er koolstofdioxide wordt aangemaakt en stoffen als stikstofoxide en zwavel vrij komen. Dit is dus heel belangrijk voor het broeikasgas dat er meer alternatieve energie wordt gebruikt.

Zonne energie, alternatieve energiebron?

Iedereen is het eens dat er verandering moet komen, daarom zijn wetenschappers op zoek gegaan naar een goedkopere manier van energie, dit heeft de term ‘duurbare energie’ gekregen. Deze energie is beter voor het milieu en onze portemonnee. Daarom is zonne-energie de perfecte oplossing voor ons wereld probleem. De zon schijnt gratis en geeft genoeg warmte om op één dag heel de wereld te benutten van energie! Deze stralingen kunnen ook niet worden uitgeput en zullen er altijd zijn. Ook is het mogelijk om zonne-energie overal in de wereld te gebruiken, zelfs in landen waar er niet veel zon aanwezig is. Dit is nu het voordeel tegenover windenergie, de windenergie kan niet overal op aarde energie leveren omdat er niet voldoende wind is. Nu is het zo dat de grotere landen als Amerika zorgen voor de energiebronnen, denk maar aan de olie, als Amerika de leiding naar europa stopgezet, is het energieverbruik gedaan voor ons. Daarom is zonnepanelen een heel groot voordeel, alle landen zijn niet meer afhankelijk van een ander land. Omdat de zon overal schijnt! Zonne-energie is ook muisstil, dus je hebt geen overbodig geluid zoals bij windenergie.

De verplichte toekomst van zonne energie

Momenteel is het nadeel dat het nog erg duur is om van zonnepanelen te kunnen genieten. Maar met de nodige subsidies kan je al ver komen! Normaal gezien heb je hierdoor de zonne-energie terug kunnen verdienen op slechts dertig jaar. Volgens de statistieken hebben al meer dan één op de acht honderd gezinnen in Vlaanderen(België) een zonnepanelen installatie. Wij verwachten dat de zonnepanelen installaties in 2021 drastisch zullen stijgen waardoor het aantal gebruikers snel zal vermenigvuldigen!

De voordelen van zonnepanelen

Het grootste en belangrijkste voordeel van zonnepanelen is nog steeds dat deze vorm van energie milieuvriendelijk is. Het heeft 0,0% CO2 uitstoot en dat is zeer belangrijk voor de planeet. Sommige denken dat deze panelen veel onderhoud heeft, maar dat klopt niet. Het is namelijk zo dat je zeer weinig en zelfs minder onderhoud hebt dan de normale energie. Je kan steeds genieten van je zonnepanelen omdat er overal genoeg zonnestralen aanwezig zijn. De zonnepanelen hebben een hoog rendement en een hoog vermogen. Dat wilt zeggen dat je alle toestellen er op kunt aansluiten, televisie”s, opladen van je gsm, vaatwasmachine en nog veel meer. De installatie van de panelen worden gedaan door professionele en gespecialiseerde firma’s. Deze installatie is duurzaam en zorgt er voor dat je veilig kan werken met je zonnepanelen. Het zal niet lang duren voor de installatie voltooid is. Zonnepanelen hebben duidelijk meer voor dan nadelen, daarom zijn ze erg aantrekkelijk!

De nadelen van zonnepanelen

Het grootste probleem is nog steeds de prijs van deze energievorm. Het kost stukken van mensen, maar het wordt na enkele jaren terug voordelig. Zeker de Systemen die rechtstreeks aan het net gekoppeld worden kan duur oplopen. Ook een nadeel is dat je veel zonnepanelen nodig hebt om een kleinere oppervlakte te voorzien van energie. Dus u heeft een grote oppervlakte nodig om de zonnepanelen op te plaatsen. Meestal wordt dit op het dak geplaatst.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *