In veel huishoudens en bedrijven kan de energierekening fors lager. Het gaat dan om meer dan €400, euro per jaar wat bespaard kan worden. Het is vreemd dat veel mensen zo’n enorm voordeel laten liggen terwijl een lagere energierekening verkrijgen heel eenvoudig is. In deze tekst enkele besparingstips voor in je woning of bedrijf, en hoe je voor een goedkopere energieleverancier kan kiezen.

Tips om te besparen op energie

In veel woningen en bedrijven is er sprake van sluipstroom. Het gaat dan om de stand-by stand van apparatuur. Terwijl apparatuur niet gebruikt wordt, omdat bijvoorbeeld de mensen slapen, lekt daar elektriciteit weg. Dit kan om van alles gaan, een printer in huis of op kantoor, een tv, of een koffiezet apparaat. Omdat het iedere nacht opnieuw is loopt de rekening daardoor fors op. Beter is het om de stekker uit het stopcontact te halen, daar een gewoonte van maken, zodat de apparatuur volledig uit staat. Bij een bedrijf ‘s middags om vijf uur alles volledig afzetten tot de volgende morgen, en in een woning ‘s avonds voor het slapen gaan. Deze gewoonte kan een besparing opleveren die kan oplopen tot €100, euro per jaar. Met deze besparing behoud je alle luxe en comfort, het is immers verspilling wat je aan banden legt, je mist dan niets. Een ander punt waar stevig op te besparen is, is het inzetten van de wasmachine. Nu is het zo dat de meeste mensen al energiezuinig wassen. Vooral het wassen op 40 graden is al een gewoonte. Maar zelden sparen mensen de was op totdat ze een volle trommel hebben. Dat is ook een vorm van verspilling. Wasjes draaien met een kilo kleding erin terwijl er in diezelfde trommel wel 3 of zelfs 5 kilo kleding kan kost op jaarbasis veel geld.

Energieleverancier met de laagste tarieven

Stap over en begin met besparen. Om te beginnen, kies je energieleverancier die de scherpste tarieven heeft. Dit gaat heel eenvoudig, je vult online enkele gegevens in zoals je postcode, en je hebt een overzicht. Vergelijken en overstappen via easyswitch gaat makkelijk en snel. Samen met overstappen van leverancier, en de tips om bewust om te gaan met de wasmachine en sluipstroom, bespaart je veel geld. Een besparing van €400, euro per jaar is op z’n minst; alleen al overstappen kan een besparing van €400, euro opleveren.

 

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *