Categories:

Jouw steentje bijdragen aan een beter milieu doen je zo!

De verduurzaming van een aarde is een onderwerp dat al jarenlang relevant is. Dit zal de komende decennia ook zeker niet veranderen. Om nog tot in het einde der tijden op deze aarde te kunnen leven dient er namelijk iets te veranderen. De verantwoordelijkheid voor deze veranderingen ligt dan ook bij iedere persoon op deze aarde. Dit geldt dus voor je buren, maar ook zeker voor jou! Omdat dit onderwerp zo ontzettend relevant is geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het verduurzamen van jouw levensstijl.

Let op je verbruik

Een huishouden gebruikt over het algemeen water, elektriciteit en gas/warmte. Om deze voorzieningen in jouw woning te krijgen dienen deze opgewekt, vervoerd, gereinigd en afgebroken te worden. Deze processen worden door de jaren heen wel duurzamer, maar zullen altijd een grote impact op het milieu hebben. Door je gebruik zo minimaal mogelijk te houden draag jij direct bij aan een beter milieu. Er hoeven namelijk minder voorzieningen richting jouw woning gepompt te worden en hiermee ook minder klimaatonvriendelijke processen in stand gehouden te worden. Daarnaast kan het verminderen van het verbruik jou ook nog eens een mooi zakcentje opleveren. Je betaalt namelijk per eenheid die je gebruikt. Dit betekent automatisch ook dat hoe minder je gebruikt, hoe minder jij hoeft te betalen!

Fossiele brandstoffen vermijden

De verbranding van fossiele brandstoffen is een van de duidelijkste oorzaken van de klimaatcrisis waar we ons momenteel in bevinden. Als gewone burger verbranden we de meeste fossiele brandstoffen in onze auto’s. Deze rijden veelal op benzine, diesel of gas. Anno 2021 zijn er gelukkig tal van alternatieven om de verbranding van deze fossiele brandstoffen te vermijden. De meest populaire vorm hiervan is het rijden in een elektrische auto. Zo zien we de laatste tijd steeds meer Tesla’s, Kia e Niro’s en bijvoorbeeld Ford Mustang Mach E’s op de weg. Waar vroeger elektrische auto’s nog flink werden geremd door de actieradius, is dat anno 2021 allang niet meer het geval. Een auto als de Volkswagen ID3 rijdt bijvoorbeeld met gemak zo’n 350 kilometer. Dit is voor de gemiddelde Nederlander meer dan genoeg om minimaal één keer naar werk en weer naar huis te rijden!

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *