Categories:

Simpel gezegd hebben we het dus over wegwerp bordjes, plastic bakjes, kartonnen bekers, plastic bestek etc. Ze worden gebruik voor eten en drinken. Disposables zijn voor eenmalig gebruik. Naast dat we het hebben over bestek, borden en bekers vallen tasjes ook onder disposables. 

We hebben ook nog durables, dit zijn bijvoorbeeld plastic glazen die meerder malen kunnen worden gebruikt. De durables zijn ook geschikt voor de vaatwasser. 

Wat zijn de redenen voor het gebruiken van disposables?

 • Hygiëne 
  • Hygiëne is natuurlijk erg belangrijk. Naast het feit dat bedrijven verschillende kledingvoorschriften hebben zijn disposables ook veel hygiënischer dan gewoon bestek, borden en glazen. Zo hoeven ze niet afgewassen te worden en is er geen kans dat er etensresten blijven zitten die je misschien niet op het oog ziet. 
 • Praktisch 
  • Je hebt vast wel eens een patatje besteld bij de cafetaria op de hoek. Je zult ongeacht je patat in een disposable bakje hebben meegekregen. Disposables zijn zeker in de take-away markt een belangrijk begrip. Zo is het erg handig als je een patatje oorlog besteld dat je niet de alles los in de zak hebt liggen. Het is voor de take-away markt dus vooral erg praktisch.
 • Gemak 
  • Voor grotere evenementen is gemak natuurlijk ook een belangrijke reden. Ga maar eens van meer dan 1000 mensen alle bordjes en kopjes afwassen. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om disposables te gebruiken, zodat ze rechtsreeks in de afvalbak kunnen. 
 • Veiligheid 
  • Veiligheid is ook een belangrijke reden voor het gebruik van disposables. Kijk maar eens op festivals of in de kroeg. Mochten er agressieve bezoekers of bezoekers met een glaasje te veel op zijn, zal het niet de eerste keer zijn dat er een glas door de lucht gaat. Het is dus veel veiliger om hier gebruik te maken van plastic bekers. 

Een leuke uitstraling aan je hapje of drankje 

Overigens hebben disposables natuurlijk ook een leuke uitstraling. Je kunt ze tegenwoordig krijgen in veel verschillende kleuren en maten. Je kunt ze dus helemaal laten aanpassen naar jouw eigen wensen. Mocht je bijvoorbeeld een leuk feestje hebben is het erg handig, maar kan het ook erg leuk zijn om alles in een leuke print of kleur te laten komen. 

 

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *