Categories:

Alles over het verzorgen van nagels en handen

Handen worden vaak gezien als het visitekaartje van de mens. En dat is niet zo vreemd. Je geeft elkaar een hand ter kennismaking, je zwaait met je handen wanneer je een bekende ziet en je steekt je hand op naar de bus, zodat deze voor je stopt. Je nagels zijn daarom zeker zo belangrijk. Zwarte randen onder nagels, afgekloven nagels en afgebladderde nagellak wordt dan ook vaak als afknapper genoemd, wanneer we het over nagels hebben. Nagels verzorgen is echter een vak apart en hiervoor heb je dan ook de juiste producten nodig. In dit artikel lees je alles over het verzorgen van nagels.

De juiste producten

Voordat je aan de slag kunt met de beste technieken voor het verzorgen van nagels, is het belangrijk dat je de juiste producten in huis hebt. Verzorgende nagelproducten kun je vaak wel bij drogisten krijgen, maar lang niet allemaal zijn deze zo goed voor je nagels. Een nagelgroothandel daarentegen, heeft enkel producten van professionele kwaliteit en vaak zijn deze ook voor particulier gebruik te koop. De medewerkers van een nagelgroothandel zijn gespecialiseerd in deze producten en kunnen je dan ook exact vertellen welke producten het meest geschikt zijn voor jouw handen en nagels. Zo weet je zeker dat jij de juiste producten aanschaft.

Het verzorgen van de nagelriemen

Niet alleen de nagels verdienen wat Love, Tender en Care, ook de nagelriemen moeten goed verzorgd worden. Dit is het huidrandje dat op de nagel aansluit en dienen ter bescherming van de nagelwortel. Het is belangrijk deze goed te verzorgen, omdat daar de groei van de nagel begint. Met speciale nagelriemcreme worden droge en gescheurde nagelriemen hersteld en tevens zorgt het ervoor dat de nagelriemen weer soepel en zacht worden. Nadat ze zacht en soepel aanvoelen, kun je de nagelriem voorzichtig terugduwen met een bokkenpoot. Hiermee voorkom je dat de nagelriem in de toekomst hard wordt, uitdroogt en scheurt.

Nagelverzorging

Nadat je de nagelriemen hebt verzorgd, is het tijd voor de nagels. Deze kun je met bijvoorbeeld nagelolie verzorgen. De structuur van je nagels wordt versterkt en dat zorgt voor sterke nagels. Met een mooie lak laat je jouw nagels er nog meer uitknallen en opvallen. 

Het vijlen van de nagels

Om je nagels mooi in vorm te krijgen, kun je ze beter vijlen dan knippen. Knippen kan ervoor zorgen dat er scheurtjes of beschadigingen ontstaan in je nagels. Bij het vijlen van je nagels is dat minders snel het geval. Ook met een nagelvijl krijg je jouw nagels in gewenste vorm en kunnen kleine haakjes eenvoudig weggewerkt worden. De kans op inscheuren wordt zo verkleind.

Vergeet je handen niet

Met mooie en goed verzorgde nagels alleen, ben je er nog niet. Ook je handen dien je goed te verzorgen. Dat kan met een verzorgende handcrème. Deze zorgt ervoor dat je handen worden gehydrateerd en heerlijk zacht en soepel aanvoelen.  

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *